Pages

Labels

Followers

Wednesday, May 25, 2011

yahh . masih lagi ada nilai 1Malaysia . :)

asSalam and selamat malam  ♥

tempat - kedai runcit, pekan Dengkil, Sepang .*owner dy chinese .
time - lebih kurang 5.32 p.m.
suasana - sejuk, tenang . *lepas hujan .

-----------------------------------------------------------------------------------------------

petang tadi ain and mama g kt satu kedai runcit ni . owner dy cina . kami g kedai tu sebab nak beli 1 cookies ni . ain suka .sebab ain nak bawak balik kampus kt kelantan ujung minggu ni . hee . im cookies craze . :D .so . dalam tengah nak cari mana cookies yang ain selalu beli tu , my mum stay kat tepi ain lah . and tanya nak beli pape lg ke ntuk bawak balik sana . ain cakap pon . ouh xde kot . ain just nak cookies ni jela .

and dalam tengah unty tu pack cookies tu, ada sorang uncle *indian ni datang masuk kedai unty ni . sambil tu dy ada pegang duit kertas RM1 .and pun wat cam biase . and senyum kat uncle tu . *memang selalu senyum kat orang lagi tua . 
uncle - amoi , bagi air laici satu . *sambil hulur RM1 kt unty tu . 
unty - u mau ka? laici satu? tunggu aa .*sambil g ke icebox and ambil air kotak laici tu . 
 so dalam unty nak ambil air kotak uncle tuh, ain beralih sikit ketepi .sebab ain berdiri depan icebox tu .then uncle dah dapat air dy, dy nak terus keluar kedai *dengan slowly sebab dah agk tua .but then uncle tadi stop and pusing . ain tengok dy . ain senyum jela . x kena saman pun kan .senyum je . respect older people . and dy pandang my mum pulak . and ckp2 sikit but then dy tanya mama .

uncle - u mau ka? ambillah satu . anak u skali . ini 2 orang pun kasi lah satu sorang .*smbil tnjuk kat unty and icebox .suruh bg kami air laici tu jgk .and he pay 4 tht !
and that time ain dah macam . ' ouh , ure so kind uncle . yes ! we are from a different races but ure too kind uncle ! '
 we are CIMB lorh *cina, india, melayu ,berhad . =='' .bukan slalu ma org tua mau blanja .
yah . like unty's sentences . we are CIMB .and that time 3 different races are together .and laughing together .bergurau macam yg lain . :) .  and u know what guys, its hard to find this kinda person nowadays . org muda pun, belum tntu lagi akan baik cm uncle ni . yahh . mgkin ada yg akn cakap .

elleh . baru sekali je kot jumpa org tua cmtu, dah cakap baik segala .

guys, wake up ur mind .nak jumpa org baik bukan senang . orang yg kita kenal lama pun belum tentu akan baik okay . == .ermm .yahh . time tu pun , uncle ade cakap .

kita kan 1Malaysia . xguna juga kalau cakap2 1Malaysia tapi x amalkan . :) . 
yahh . memang ada betul pun ap kata uncle tu kan .even banyak kempen, program and sumuanya yg dlaksanakan ntuk sematkan nilai 1Malaysia tu xguna juga if xde kesedaran diri kan . :) .and we hav to do it ! its not only say it, but didnt do it  .

lepas dah bayar, and abes ngn unty n uncle tu .kami keluar . otw nak masuk kereta . uncle tu just bawa basikal je .== .basikal tu agak x bru jgk lah . and ade plastik yg dalamnye mgkin barang2 yg dy beli kat pasar malam yg ada dekat2 sini . haih .== .i was like '' okay . agk pilu d situ .he's kind . even he is not seems like come from rich family ..''

 
 p/s ; sblum gerak balik tdi . sempat jgk doakn agr uncle tdi murah rezki . even cuma bgi air kotak je pn .smga dy slmt and sehat brpnjangan . :) . terima kaseh uncle . :)

thnx 4 reading . :) 


10 reply ::

cik mira said...

wow..tukr layout bru..ceria akk tgk..
hehe..xrugi pon kite snyum kn..
dh dpt air free..
sush nk jmpe org baik skang..kak mira pon blum tntu ader sikp mcm uncle tuh..untg kn duk kt mlysia nih..

ZORA said...

susah kot nak jmpe org mcm 2...

uncle tu baik la...

yeah 1malaysia...cimb k....:P

Ain Jia Zainudin said...

@cik mira
hehe . tukar kaler je kak . ikut mud . ngee .
erm . yahh . mmg susah . ain sndiri pon blm tntu jgk cmtuh kak . :)
haah . he's too kind kak .
xkenal pon . hopefully ramai lg Malaysian yg cmtu . aman negara . :D

Ain Jia Zainudin said...

@ZORA
yahh sora . kan? memang susah . lg pulak org tua2 , :)
yes . uncle tu mmg baik .hehe .
kt kaum kita sndiri pn blm tntu akn baik cmtu kn .==
yee . we r CIMB zora . hee . :D

nelly said...

lawa gila blog !!
hehehe
betul2 ..kekalkan 1 malaysia ~

Ain Jia Zainudin said...

@nelly
ehh . xdela nelly . biase jela syg . :)
yee . 1 Malaysia . hehe :D

ZORA said...

kamu tak snap ke gambar pkcik 2..huhuh..kalo tak leh usha..nak knal2 gak..ekekekek..:P

anisyafrina said...

CIMB = *cina, india, melayu ,berhad

Baru tau... hehe... 1 Malaysia sungguh ^___^

Ain Jia Zainudin said...

@ZORA
hehehe . xteringat plak nak amek pi ngn uncle tuh . hehe . :D

Ain Jia Zainudin said...

@anisyafrina
hehe . unty tu yg ckp cmtu . ain sndiri pn bru tau .. heheh :D