Pages

Labels

Followers

Sunday, April 03, 2011

hidup hanyalah ibarat roda .

asSalam n selamat petang .


pg tadi ain baru lepas test calculus2 .errm.bole jwb sket je .sbb ain sndiri pn xbanyak wt revision .so ain kene lah tanggung sendiri kan , emm .ain skgni xtau lah nk cakap cmne .mlm td baru tuka header baru ,tp x excited sgt pn .ase cm biase je .yee..kadang2 kite kene tuka citarasa kita kan .xboleh nk duduk kat takuk yang same sepanjang masa kan .haih .sebenarnye ain xtau nk cakap cmne .sebab, ain keliru sangat sekarang ni .buntu .serabut .xtau nak share denagn sape .belog cabuk ain ni jela tempat ain nak share everything .


hidup kita ni ibarat roda .roda yang berputar mengikut arahnya ,mengikut telunjuk 'Pemerintahnya' ,selari dengan segala kisah hidup masing2 .gumbira, sedih, kuciwa dan so on .kita sume hanyalah sebagai manusia biasa .tiada hak untuk memerintah mengikut sesuka hati .kita sume x akan selalunya berada di atas .kerana..
memang dah ditakdirkan hidup setiap manusia yang ada di dunia ni seperti roda .

xkan selalunya ada kat atas .selalu kat bawah .selalu happy @ kuciwa , xpenah rasa susah @ senang,. dan yang tentunya . Alah S.W.T. telah tentukan segala Qada' & QadarNya . kita xbole nak ubah .even saat kematian .Allah dh cakap. xkan ade cepat @ lewat hanya walau sesaat sekalipun .jadi .kite kene terima sume .segalanya. dengan redha .jangan cepat melatah .dekat2kan diri dengan Allah .jangan penah lupa walau apa yg terjadi sekalipun .krna.. hanya Dia sje yg berkuasa terhadap diri kite .

even ain tengah ade banyak masalah sekarang, ain tetap kene sabar ,redha dengan segale ujian n cabaran Tuhan yg Maha Esa , ain kene kuat . ain xboleh cepat give up eventhough ain betol2 dh give up sekarang ni . :'( .rase ati sangat sakit . rase nak lari dari sume orang .rase nk quit blaja .nk cakar muka org yang slalu wt ati ain sakit .nkkkkkk!! ain dah xkuat .maaf .

ain cuma nak kehidupan yang bahagia di samping orang yang tersayang .which are my beloved family .and dengan sapa yang sayang ain , feels like cryin' !! totally . ! seriously !
Ya Allah, kuatkan lah ain Ya Allah YaTuhan ku .ain rasa sangat lemah skgni .:'( .xde strength lgsung .bagi ain kekuatan ntuk teruskan hidup ni .ain xcukup kuat . ain cuma nak org sekeliling ain bg moral support .x minx duit ke barang mahal ke segale ain xnak .isk3 :'(



p/s : jangan diam lau awk dh jumpe pmpn lain ..ain xsuka awk selindung2 ngn ain ..


◕ ‿-。

❂❁❀❂❁❀❂❁❀❂❁❀❂❁❀


2 reply ::

nelly said...

betul .kadang2 kita diatas ..
kadang2 kita dibawah .ni lah kehidupan ~

Ain Jia Zainudin said...

ye ..memang pn nelly .bkan setiap masa kita akn ad kt ats ..:(